a r i l  J o e y ' s
Assalamualaikum dan salam sejahtera,terima kasih kerana sudi blog aril yg tak seberapa dan tak famous ni,hehe.aril harap bila rakan-rakan blogger datang sini aril boleh kongsi sedikit pengisian bersama anda semua.Kalau ada post mencurigakan ianya di edit oleh admin ke-2.Harap maaf jika ada sebarang persamaan di dalam entry dan sebagainya.PEACE!


ape yg anda tahu pasal K U C I N G .

Labels:


Salam satu Malaysia...


hari ni xde pe yg nk di buat so aku mandikan
kucing2 aku yg tak bermandi tuh
huwaaaa..:)
Jadi aku nak berkongsi beberapa fakta menarik tentang kucing.





p/s : kucing pon da maju.lalalala




1. Karnivor Sempurna



1. Kucing memiliki gigi yang bekerja efektif seperti gunting dan saluran pencernaan yang khusus. Hal tersebut menjadikannya sebagai karnivor sempurna

2. Tahukah kalau kucing adalah haiwan predator terhebat di dunia? Bahkan harimau dan singa pun kalah.

3. Kucing dapat memangsa beberapa ribu spesies haiwan dibandingkan jenis kucing besar lainnya yang hanya dapat memangsa kurang dari seratus.


p/s : sungguh comel kucing nih..huhu

2. Haiwan Penyendiri

1. Banyak yang ingin memelihara kucing kerana mereka lucu dan menggemaskan.

2. Sebenarnya kucing dapat sangat dekat dengan pemilik mereka, terutama jika mereka dipelihara sejak masih kecil dan sering mendapat perhatian.

3. Kucing sering terlihat tidak melakukan apapun, hanya tidur sepanjang hari. Sebenarnya tidur adalah cara mereka menyimpan energi. Kucing dapat tidur selama 12 hingga 16 jam sehari. Mereka adalah haiwan penyendiri. Setiap kucing memiliki daerahnya sendiri-sendiri. Mereka menandai daerahnya dengan cara kencing untuk meninggalkan baunya.








7 sayang aril:

suka kucing itam putih..
terjelir lidah dia tgok blog suria..
hahahha


ceitt..dye nk termuntah tuh..haha


hahaha..kih3..kucing msuk kelas it


huhu..mira takut kucing?haha


Selamat Datang kepada blogger-blogger yang chantek dan hensem!

p r o t e s ! !

Photobucket

M e h L a KLIK!


B o l e h U s h a !

P e l a w a t !

hit counter

U p T r a f f i c !

U n i K L B l o g g e r

Followers


A r i l J o e y's